Valve е популярен разработчик на видео игри, който е едно от най-популярните имена в геймърската индустрия. Създателите на култови заглавия като Half-Life, Portal, Team Fortress и Dota планират да станат по-влиятелен фактор и сред смартфоните. Компанията направи интересно изявление, с което разкри плановете си да позволи на собствениците на устройства с Android и iOS да играят разнообразната им колекция от десктоп игри. Идеята на Valve е да ги стриймваме от компютъра, а не да ги подкараме директно от смартфоните.

 

Компанията е разработила специално приложение, което се казва Steam Link и вече може да се изтегли от Google Play и до седмици ще е налично и за устройствата с iOS. Добре е да знаете, че това все още е бета версия и тепърва ще бъдат добавяни нови функции към нея. Най-лесният вариант е да използвате традиционния Steam Controller, но приложението поддържа и широк набор от контролери на външни разработчици, които да свържете към мобилните си устройства.

 

 

Следващата стъпка е да свържете своя смартфон или таблет към компютър, на който е инсталиран софтуера Steam. За да се възползвате максимално от тази функция е нужно да имате 5GHz Wi-Fi връзка. Потребителите ще разполагат с разнообразни възможности да настройват геймплея и резолюцията от меню Settings. В най-добрия случай ще има как да стриймвате в 4K резолюция със скорост от 60 кадъра в секунда. Приложението все още е само бета версия и тепърва ще ни предлага още повече начини за забавление..

 

Oще от Digital: Седем забавни начина да тествате ретро игри за Android