Microsoft Edge е новият браузър на компанията, който е предварително инсталиран на устройствата с Windows. Първата версия не постигна желания успех, което принуди разработката да започне отначало. Този път Microsoft използваха уеб технологиите на Google Chrome, за да подобрят работата на своето заглавие.

Предимствата за потребителите са по-бърза скорост на работа, по-висока сигурност, но също и достъп до съдържанието в Chrome Web Store. Всичко това превърна Edge в много по-добро решение за голям брой потребители. Компанията също така продължава активно да добавя нови функционалности в уеб браузъра.

Преди повече от година Microsoft представиха собствена версия на Chrome Dinosaur играта, която забавлява потребителите, когато няма достъп до интернет.

 

 

Този проект изглежда е допаднал на компанията, която работи над ъпдейт на своята офлайн игра в браузъра Edge. Името на заглавието е Edge Surf и представлява мини игра вдъхновена от зимния сезон. Целта е да се спускате по стръмния склон и да избягате от гонещото ви чудовище Yeti.

Компанията твърди, че интерфейса е по-добър от Chrome Dinosaur играта. Можете да навигирате героя в играта с клавиатурата, тъчскрийна и дори с допълнителен контролер. Геймплеят вдъхва коледна носталгия е изпълнен с различни препятствия.

В новата версия за Edge 96 океанът е заменен от снежни склонове, а кракена е снежно йети. Oбновена е и визията, която прави Edge Surf по-забавна от стандартната офлайн игра в браузъра. За да изпробвате играта трябва да въведете Edge://surf в адресната лента на Microsoft Edge.

 

Oще от Digital: Microsoft Edge ще улеснява споделянето на отворени страници между различни устройства