Платформата Facebook Live се радва на голяма популярност сред потребителите, като им позволява да излъчват на живо видео в своите профили. Тази функционалност е особено полезна, ако искате да виждате какво се случва с любимите си изпълнители, актьори или други знаменитости. Гледането на живо от малкия дисплей на смартфона понякога може да е доста по-сложна задача, особено ако ще ви гледат голям брой хора. Подходящо решение е да го правите директно от своя телевизор. 

 

За да го направите се нуждаете от джаджата Google Chromcast или от устройство, което работи с Apple TV, предаде MakeUseOf. След това трябва да отворите мобилното приложение на Facebook и да изберете клипа, който искате да гледате на по-големия дисплей на вашия телевизор. В горния десен ъгъл ще видите TV икона, а кликването върху този бутон ще отвори допълнителен прозорец. От него можете да видите информация за това кои устройства в дома ви могат да възпроизвеждат Facebook видео на телевизора.

 

Ако използвате браузъра Google Chrome имате опцията а отворите видеото в официалната страница на Facebook. Следващата стъпка е да кликнете върху Cast бутона, разположен между иконата за менюто с настройки и тази за стартиране на клипа във FullScreen режим. По този начин ще можете да стартирате самия клип на вашия телевизор. Потребителите разполагат с възможността да сърфират в своя профил или да добавят коментари и да наблюдават как другите хора в реално време реагират на тях. 

 

Вижте осем полезни начина да използваме Facebook Live