Остават броени часове до дългоочакваната премиера на iPhone 12. Компанията ще проведе виртуално "Hi, Speed" събитието, на което ще видим новите смартфони. Това ще бъдат първите устройства на Apple с поддръжка на 5G технологията, което допълнително провокира още по-голям интерес към iPhone 12.

Технологичният гигант ще представи четири различни модела, които ще се казват iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max. Очаква се смартфоните да имат OLED дисплеи с големина между 5.4 и 6.7 инча, като в същото време използват 5-нанометровите Apple A14 Bionic процесори.

Премиум конфигурациите ще имат 6GB RAM и ще са оборудвани с LiDAR сензори. Аpple ще използват по-добри камери в iPhone 12, както и още по-атрактивен дизайн. При всички положения поддръжката на 5G технологията се очертава като една от най-важните характеристики на смартфоните.

iPhone 12 Pro Max ще бъде единственият модел, който ще може да работи в mmWave спектъра, докато другите три модела ще поддържат Sub-6 GHz мрежи.

 

 

 

Подобренията в iPhone 12 обаче няма да включват 120Hz дисплеи, които вероятно ще намерят място в следващото поколение на смартфоните. Аpple ще представят още един продукт на предстоящото събитие и това ще е HomePod mini.

Актуализираната версия на смарт високоговорителя отново ще поддържа Siri и се очаква да представлява по-малко и достъпно устройство от своя предшественик. Цената ще е от порядъка на $99, съобщава SlashGear. Eдно от интересните подобрения на HomePod mini се очаква да бъде вградения Ultra Wideband (UBW) чипсет.

Въпросният чип вероятно ще се казва Apple U1 и ще допринася за ефективното локализиране на потребителите  в различните помещения. Очаква се и премиерата на MagSafe система за зареждане.

Компанията ще отложи представянето на смарт таговете AirTags за следващата година. Виртуалното събитие ще може да се гледа на живо от феновете на Apple. Това може да стане в официалния YouTube канал на Apple, както и от Events страницата в сайта на компанията.

Събитието започва в 20:00 българско време.

 

Oще от Digital: iPhone 12 ще поддържа 30х дигитален зуум, 4K видео с 240fps и по-бърз Face ID