Apple вече стартираха продажбите на iPhone 12, но подготвят още една голяма изненада за своите потребители. Само след часове ще се проведе събитието "Оne More Thing", на което ще видим нов хардуер на компанията. Този път Apple ще приковат вниманието ни към първите версии на MacBook, които използват собствени процесори на технологичният гигант.

Информацията за транзицията от Intel към ARM базирани процесори бе потвърдена от компанията още през лятото. На практика Apple искат да копират своята стратегия с iPhone и iPad. Създаването на собствена серия процесори има много предимства за крайния потребител и екосистемата на технологичния гигант.

От една страна това ще намали зависимостта от външни производители, но и ще позволи оптимизации, които досега не бяха възможни. Първите устройства с процесори на Apple ще предложат осезаемо подобрение в скоростта, но също така ще консумират и по-малко енергия. В дългосрочен план това може да позволи за премахването на границата между macOS, iOS и iPad OS.

 

 

Най-голямото предимство в случая е, че разработчиците ще могат да създават приложения, които работят на всички операционни системи на Apple. Само след часове ще разберем повече за плановете на компанията. Въпреки, че Apple не са коментирали официално какви устройства подготвят се очаква основния акцент да са първите лаптопи MacBook с новата серия процесори.

Представянето трябваше да стане факт още през юни, но заради коронавируса бе отложенo с няколко месеца. Добрата новина е, че ще можете сами да проследите на живо премиерата, тъй като събитието ще се излъчва на живо в социалните акаунти на Apple. Разполагате с няколко възможности да гледате премиерата.

Първият от тях е свързан с официалния уеб сайт на компанията, който ще излъчва в реално време. Успоредно с това може да проверите YouTube акаунта на Apple. Собствениците на устройства с Apple TV ще има как да проследят събитието на големия екран на своите телевизори.  В заключение ще отбележим, че началния част е 20:00 българско време.

 

Oще от Digital: Защо ерата на Apple тепърва започва