Независимо колко внимателно сте планирали своето пътуване винаги има вероятност да се наложи да спрете по пътя и да се забавите от първоначалния маршрут. Това може да е досадно, тъй като ще се наложи да излезете от режима за навигация на Google Maps и да въведете новите координати.

 

Вече няма да ви се налага да го правите, тъй като платформата предлага опция да добавите отклонения и допълнителни спирки по своя маршрут. По този начин ще сте сигурни, че ще стигнете крайната дестинация без да се загубите или забавите излишно.

 

Ето как да го направите, според Mirror.co.uk:

 

1. Стартирайте режима за навигация.

2. Кликнете върху иконата с форма на лупа в горния десен ъгъл.

3. След това ще видите меню с допълнителни локации като бензиностанции, ресторанти и др.

4. Изберете някое от препоръчваните места или въведете сами каквото търсите.

5. Показаните резултати включват рейтинги и приблизително време, което ще добавите към маршрута си с планираното отклонение.

6. Одобрете направения избор и с едно кликване оставете Google Maps да ви навигира до желаната локация.

 

 

Тази функционалност вече се разпространява до мобилните приложения на Google Maps за Android и iOS. Благодарение на нея можете да сте сигурни, че ще стигнете навреме до желаната локация, независимо на колко места ще се отбиете по време преди крайната дестинация. Опцията за добавяне на отклонения от основния маршрут ще предостави още повече свобода на собствениците на смартфони при организиране на пътуване.

 

Oще от Digital: Google Maps вече позволява да навигираме с градския транспорт в София