Пандемията с COVID-19 промени изцяло начина ни на живот. Заради домашната изолация и ограниченият жив контакт с други хора, видеоконференциите добиха голяма популярност в световен мащаб. Използваме ги не само за работа, но и за забавление.  

 

 

Приложенията които предлагат видеоконференции са много и разнообразни. Някои работят добре, други не чак толкова. Сред най-популярните е Zoom който позволява да направите видео разговор с участието на до 100 човека едновременно. Така един стандартен видео разговор можете да се превърне в истинска видео конференция, която може до холяма степен да замени конференциите с физическо присъствие, които са забранени към момента. Digital.bg вече публикува няколко статии по темата, в които ви обясни как можете да се включим в Zoom разговор, дори когато нямате достъп до мобилното или десктоп приложението на компанията. В същото време обаче монетата има две страни и наравно с положителното има и отрицателно, защото стана ясно, че приложението Zoom за iOS споделя данни с Facebook без знанието на потребителите, а днес разбрахме, че проблем със сигурността на Zoom позволява на хакери да откраднат Windows пароли. Така че винаги имайте едно наум, когато използвате подобни приложения, още повече сега.

 

 

Тук Digital.bg ще ви покаже едно малко по-нестандартно приложение, което обединява видео разговорите на живо с виртуалната реалност. Spaces е налично за изтегляне на компютър, като инсталирането става бързо и лесно. След това обаче имате нужда от технологична бяла дъска, виртуални маркери и виртуална. Целта е чрез приложението да бъдат интегрирани функционалности които имаме в камера с виртуална реалност, на такава без. Потребителят на чийто компютър е инсталирано приложението е и администратор на разговора, като добавя споменатите функции. Те са не просто за забавление, а имат за цел да помагат значително в работна среда, където добавят на ползвателите си цял арсенал от възможности.   

 

 

По думите на създателите си, приложението Spaces работи с водещи компании за видеоконференции, сред които са популярните Zoom, Skype, Google Hangouts и други. За функциите които предоставя всяка една от тях поотделно, можете да прочетете в тематични статии, които Digital.bg е подготвял за вас. Линковете се намират под наименованията на продуктите. 

 

Прочетете още статията: Най-интересните функции в смартфона Huawei P40 Lite