Много хора, сърфирайки в интернет приковават вниманието си на уеб сайтове, които биха искали да разгледат отново. Точно поради тази причина браузърите Google Chrome и Mozzila Firefox ви позволяват да поставяте връзки за бърз достъп до уеб сайтовете, които често ползвате.
How-To-Geek ни показват как да създадете пряк път и да го добавите към устройството си.

 


Отворете Google Chrome апликацията на смартфона си и отидете до уеб сайта, който искате да е на началния ви екран. След като той се зареди, отворете менюто с настройки, като докоснете трите вертикално разположени точки в горния десен ъгъл.
От тук ще ви излезе опция „Добавяне към начален екран”. Избирайки тази опция вие ще добавите уеб сайта, който сте избрали на началния ви екран като икона. По този начин ще имате бърз достъп до този уеб сайт. Ако искате да го преместите в папка на началния екран просто задръжте пръста си върху него и го привлачете в папката.

 


Ето и стъпките, които трябва да направите като използвате браузъра Mozilla Firefox. Първо отворете приложението, след което въведете уеб сайта, който искате да превърнете в пряк път на началния си екран. След това докоснете и задръжте пръста си на URL адресната лента, докато се появи изкачащо меню. Тук трябва да изберете опцията „Връзка на началния екран”. Ще ви се отвори нов прозорец, в който ще видите иконата, която ще излезе на началния ви екран. За да конфигурирате точното място на иконата, просто я докоснете, задръжте и плъзнете до желаното от вас място.
Използвайки тези лесни начини няма да има нужда всеки път да влизате в браузъра си за да посетите конкретен уеб сайт. Така само с едно движение ще бъдете на желаното от вас място.

Още от Digital: Приложението Google Messages вече е изтеглено 1 млрд. пъти за Android