Писането на дълга поредица от числа на сензорния екран на смартфона може да бъде тежък процес ако не приложите някой трик. За да ни помогнат от PC World са ни представили полезна информация.

От нея могат да се въползват всички онези, които искат да добавят ред с числа към софтуерната клавиатура в 3 лесни стъпки искат. Това е възможно благодарение на инженерите от Google. За какво точно става дума?

Google Keyboard ни дава възможност да създадем специален ред с числа в горната част на клавиатурата, така че да можем по-лесно да вършим ежедневните си задачи. Ако използвате друга клавиатура и искате да се възползвате от този трик, ще трябва да промените вашата клавиатура по подразбиране на Google Keyboard.

 

Стъпка 1:

Отидете в настройките на приожението Google Keyboard. Ще ги откриете като кликнете върху иконата на приложението за клавиатура или от Settings > Language & Input > Google Keyboard.

 

Стъпка 2:

От тук, отидете в Appearance & layouts > Custom input styles. След това докоснете иконата +. Изберете Language и PC за Layout и докоснете ‘Add’.

 

Стъпка 3:

Стартирайте приложението. Най-отгоре трябва да виждате допълнителен ред с числа. Сега вече клавиатурата ще заема малко повече място от екрана на устройството си, но това неудобство си заслужава ако работите често с Excel, Google sheets или други подобни приложения.