Apple предупредиха своите клиенти да бъдат много внимателни, когато искат да почистят своя iPhone. Правилното дезинфекциране изисква използване на определени химични съединения, за да бъде максимално ефективно. Oт компанията сега добавиха водородния пероксид в списъка със забранени вещества, с които да почиствате iPhone.

Вместо това Apple съветва да използвате почистващи препарати, които са базирани на алкохолни съединения. Агресивните дезинфектанти могат да предизвикат редица проблеми, включително и да нарушат цялостта на олеофобното покритие на смартфоните. Другите съвети са свързани с използването на кърпички, но също да не пръскате или изливате течности върху вашия iPhone.

Toва важи не само за смартфоните, но също за другите популярни продукти на Apple, като Mac или iPad. Oбновените препоръки на Apple са провокирани от очакваната следваща вълна на коронавируса в глобален мащаб. Причината за добавянето на водородния пероксид в забранения списък е факта, че това е избелващо средство.

 

 

Технологичният гигант съветва да се ориентирате към кърпичка със 70% изопропилов алкохол, или която съдържа 75% етилов алкохол, или дезинфекциращи кърпички Clorox. Тези средства са подходящи да избършете и почистите външните повърхности на устройствата. Ако използвате продукти с водороден пероксид може да повредите покритието, което предпазва оставането на пръстов отпечатък върху екрана.

В случай, че имате спрей не впръскайте неговата течност директно върху повърхността на устройствата. Винаги изключвате джаджите от електрическата мрежа преди да ги почиствате. Купувайте специални продукти за тази цел и се въздържайте от използването на хавлиени кърпи, които имате в домовете си.

Навлизането на каквато и да е течност в портовете на устройствата също е предпоставка за бъдещи проблеми. В официалния уеб сайт на Apple има специална секция как да почистите всеки един продукт от iPhone, iPad и Mac сериите.

 

Oще от Digital: Как да възстановим изтрити контакти в iPhone