Възможността да използваме гласа си, за да търсим съдържание в Google е доста полезна, но вероятно не сте се замисляли, че компанията записва и съхранява всяка една заявка на потребителите си. Услугата Google Now е ключова функционалност на устройствата с Android и ежедневно генерира огромен трафик, като добрата новина в случая е, че можете лесно да видите тази информация. Teхнологичният гигант ви позволява не само да видите, но също да чуете и дори изтриете напълно всички заявки, които сте направили с гласа си от своя смартфон или таблет, предаде BGR.

 

Ако ви е любопитно да проверите каква е историята на вашето търсене трябва да се логнете в своя акаунт в Google и да отворите този линк, където ще видите всички тези данни. Трябва да отбележим също, че тази функция може да се използва само ако сте активирали Google Voice и Audio Activity на мобилното си устройство, като тя ще ви покаже пълен списък с гласовите ви търсения в Google Now. След като го заредите ще видите допълнителни бутони към всяка от тях, позволяваща не само да ги чуете, но също да изтриете съдържанието, което искате. 

 

В случай, че искате да деактивирате Google Voice и Audio Activity е необходимо да кликнете върху този линк, което няма да спре компанията да записва гласовите ви търсения. Вместо това всеки път, като го правите самите записи ще се съхраняват анонимно в нейните сървъри без да са свързани с вашия официален акаунт в Google. В заключение ще отбележим, че след като натиснете иконата с формата на микрофон или кажете "OK Google" записът включва и аудио, започващо приблизително две секунди по-рано.

 

Вече ще можем да търсим с глас в Android OS без нужда от интернет