Можете лесно да блокирате (и също толкова лесно да деблокирате) някой ваш контакт в приложението Facebook Messenger. За целта ще трябва да получите достъп до секцията „People“  на приложението, като кликнете върху снимката на вашия профил.

След като навигирате през менюто, можете да блокирате и деблокирате приятели, като изберете име от списъка или като потърсите конкретен човек.

Важно да се отбележи, че блокирането на някого в Messenger не го блокира и във Facebook. Двете приложения имат отделни функции, въпреки че настройките и на двете са на едно и също място. Блокирането във Facebook премахва човека като ваш приятел и също го блокира в Messenger, докато блокирането в Messenger блокира единствено обажданията и съобщенията от този човек.

По-долу от Business Insider описват процеса на блокиране и деблокиране на ваш контакт в приложението Facebook Messenger.

Как да блокирам някого във Facebook Messenger?

1. Отворете приложението Messenger на вашия iPhone или Android устройство.

 

2. Докоснете снимката на вашия профил, която се намира в кръг в горния ляв ъгъл на екрана.

 

 

3. Ще се отворят детайлите на вашия профил. Превъртете надолу до секцията „Preferences“.

 

4. Докоснете „People“.

 

 

5. Докоснете „Blocked “.Това е последната опция на страницата „People“.

 

 

6. Докоснете „Add someone“.

 

 

7. Превъртете списъка с приятели, докоснете име от скорошните си контакти или потърсете конкретен човек. Докоснете името на човека, след като го намерите. Това ще ви отведе до нова страница.

 

8. Докоснете „Block on Messenger“. Понастоящем ще имате възможност да блокирате този контакт и във Facebook.

 

9. Ще се появи изскачащ прозорец, за потвърждаване на вашия избор да блокирате човека. Докоснете „Block“, за да завършите процеса.

 

 

Как да отблокирам някого във Facebook Messenger?

1. Отворете приложението Messenger на мобилното си устройство.

 

2. Докоснете снимката на вашия профил, която се намира в кръг в горния ляв ъгъл на екрана.

 

3. Това ще отвори детайлите на вашия профил. Превъртете надолу до секцията „Preferences“.

 

4. Докоснете „People“.

 

5. Докоснете „Blocked“. Това е последната опция на страницата „People“.

 

 

6. Над „Add someone“, ще видите списък на хората, които сте блокирали, както и кога сте ги блокирали. Докоснете лицето, което искате да деблокирате.

 

 

7. Докоснете „Unblock on Messenger“.

 

 

8. Ще се появи изскачащ прозорец, за потвърждаване на вашия избор да деблокирате човека. Докоснете „Unblock“, за да завършите процеса.

 

Вижте 3 безплатни приложения за изпращане на кодирани съобщения