Имате ли приятели в социалните мрежи, чиито съобщения ви дразнят, но не искате публично да спирате да ги следвате или да се откажете от това да са ви приятели?

 

За щастие, в основните социални мрежи, можете да спрете постовете, които не искате да виждате от конкретни хора, без да се налага да се изправяте пред неудобството да им обяснявате защо повече не искате да сте приятели в интернет.

 

Някои сайтове за социални медии като Instagram и Pinterest обаче не предлагат вградена функция за заглушаване, така че ще трябва да се прекрати следенето на лицето, за да не виждате постовете му в емисията си.

 

Благодарение на Make Use Of научаваме как да направим това:

За Twitter

В Twitter, отидете на профила на лицето и кликнете върху иконата за настройки. От там можете да натиснете „Mute“ и неговите туитове вече няма да се показват в емисията ви. Винаги когато решите може да се върнете към старото положение, като последвате стъпките, но този път натиснете „Unmute“.

 

За Facebook

Във Facebook, можете да спрете вашите приятели или от вашата емисия новини или от техния Facebook профил. Във вашата емисия новини, кликнете върху стрелката в горния десен ъгъл и натиснете „Unfollow [името на лицето]”.

 

Това може да се направи и от профилната страница на човека, който искате да заглушите. Отидете на нея и потърсете бутона „Following”. Facebook няма да уведоми тези, които сте решили да заглушите, но с които все още сте приятели.

 

За Google+

Отидете на профилната страница на лицето в Google+ и натиснете малката стрелка в техния профил под обозначения брой за “followers/views”, които те имат. Кликнете върху линка „Mute [името на лицето]”, за да спрете да виждате мненията му в емисията си.

 

За LinkedIn

Придвижете се до пост, който те са споделили и натиснете малкия бутон със стрелка в горния десен ъгъл. След това кликнете върху “Unfollow [името на лицето]”,  за да се премахнат постовете му от емисията ви.

 

 

Вижте защо е толкова трудно да изтрием профилите си в социалните мрежи