Spotifу e водеща стрийминг услуга, която винаги е изненадвала с впечатляващите алгоритми за препоръчване на съдържание. Потребителите имат достъп до разнообразна колекция от съдържание, включително и опция за слушане на плейлистите в офлайн режим за премиум акаунтите. Платформата също така предлага различни персонализирани селекции от музика, с които да ни забавлява.

Досега единственият начин да блокирате друг потребител в услугата изискваше да се свържeте с отдела за техническа поддръжка. Дори и да се подаде подобен сигнал, обаче въпросния човек ще продължи да има достъп до плейлистите и да разглежда личния ви профил. В някои случаи това може да е доста неприятно.

Компанията вече представи функция, с която е възможно да блокирате по-ефективно други потребители, включително и да блокирате напълно достъпа им до вашето съдържание в стрийминг услугата.

 

 

Ето как да го направите, според MakeUseOf:

 

Как да блокирате потребители в Spotify

 

1. Стартирайте Spotify на компютър или мобилно устройство.

2. Изберете съответния профил, който искате да блокирате.

3. Кликнете върху иконата с три точки, разположена под профилната снимка.

4. Натиснете последователно "Block", за да потвърдите.

 

Как да отблокирате друг профил в Spotify

 

1. Отворете съответния профил.

2. Натиснете бутона с три точки.

3. Изберете "Unblock" от менюто.

 

Новата функция е полезна и за сигурността, тъй като ще направи по-безопасен профила ви в стрийминг услугата. Другите предимства на опцията за блокиране в Spotify e, че може да ограничите външния достъп до вашия профил и плейлистите. В крайна сметка винаги е добре да имаме избор, когато става въпрос за споделяне на информация онлайн.

 

Oще от Digital: Spotify ще предлагат достъп до аудио книги на Storytel