Може би най-голямото разочарование от използването на имейл услуги са огромния брой спам имейли, които се изпращат всеки ден. Предполага се, че вашата спам папка ги улавя автоматично, но за съжаление тази защита не винаги упява да издържи на постоянната атака на промоционалните имейли, които получаваме.

И така, какво да направите, когато филтърът за спам отказва да работи добре? Според Business Insider може да блокирате подателя на досадните имейли и да го докладвате на Google.

Обърнете внимание, че ако блокирате имейли от конкретен подател, вече няма да може да  виждате имейлите от него. Ако сте сигурни, че не се нуждаете от комуникация с конкретен подател, блокирането му е вашето решение.

В допълнение към блокирането на дадени податели, можете да съобщавате и за опити за спам и фишинг. По този начин помагате на Google да се справи с проблема.

Ето как да блокирате имейли в Gmail, от вашия работен плот или от мобилното приложение.

Как да блокирате имейли в Gmail на компютър

1. Намерете имейл от подателя и го отворете.

 

2. В горния десен ъгъл на имейла кликнете върху трите точки, за да изведете менюто „More“.

 

 

3. В падащото меню, ако искате да подадете сигнал за спам или фишинг, първо кликнете върху опцията „Report phishing“. Ако искате само да блокирате подателя, кликнете върху опцията „Block“ последвана от имейл адреса на подателя.

 

 

4. Кликнете върху „OK“, за да потвърдите, че искате всички бъдещи имейли от този адрес да бъдат изпращани директно в папката ви със спам.

 

 

Как да блокирате имейли в Gmail на мобилно устройство

1. Отворете имейл от подателя.

 

2. За да докладвате, докоснете трите точки в горния десен ъгъл на екрана, за да отворите менюто.

 

 

3. В появилия се прозорец докоснете „Report spam“.

 

 

4. За да блокирате, докоснете трите точки вдясно от името и адреса на изпращача.

 

5. В изскачащото меню докоснете опцията, която казва „Block“ и името на изпращача. Отсега нататък всички бъдещи имейли от този подател ще отидат директно в папката ви „Spam“, освен ако не ги деблокирате.

 

 

Вижте как да спрем спам нотификациите в Android