Колко добре познавате различните опции за архивиране на вашия iPhone? Подобно на много собственици на iPhone, може да сте настроили телефона си да се архивира автоматично, за да не му мислите много. Тоест, докато не изчерпате iCloud паметта или мястото на хард диска си.

 

Има обаче хора, които искат да архивират ръчно. Информацията на Business Insider е затова как да правите резервно копие на вашия iPhone към iCloud или хард диск, както и как да намирате архиви, да изтривате стари и да запазвате архиви на външен хард диск.

 

Архивирайте вашия iPhone с iCloud

iCloud предлага удобство. Архивирането може да бъде извършена през WiFi и във фонов режим, така че не е нужно да мислите за това. Но ако искате да архивирате телефона си чрез iCloud ръчно или да коригирате настройките си, ето как можете да го направите.

 

1. Отидете в Settings на вашия телефон и изберете потребителското си име за "Apple ID, iCloud, iTunes & App Store."  

 

 

2. След което изберете „iCloud“ от менюто.

 

 

3. Сега изберете „iCloud Backup“ и включете опцията, поставете в позиция „On“, ако е в позиция „Off“.

 

 

4. Оттук можете да изберете „Back Up Now“, за да направите резервно копие на вашия iPhone ръчно. Ако предпочитате iCloud да архивира автоматично, вашият Mac ще архивира файловете ви ежедневно, стига да сте на Wi-Fi и да сте свързани към източник на батерия, според Apple. Затова включете телефона си в зарядното през нощта и вашите файлове трябва да се архивират редовно.

 

Какво да правите, ако останете без свободно място?

Apple ви дава само 5 GB безплатно място на iCloud, а това пространство се изчерпва бързо. Добрата новина е, че iCloud е евтина услуга. Само за $ 0.99 на месец получавате 50 GB, за $ 2.99 на месец – 200 GB, и за $ 9.99 на месец –  2 TB. Последните два плана можете да споделите и със семейството си.

 

Архивирайте iPhone-а си на компютъра

 

 

iTunes ви позволява да изберете къде искате да архивирате вашите устройства, позволявайки ви да избирате между iCloud и вашия компютър. Ето как става това за Windows и Mac.

 

1. Отворете iTunes с включен iPhone и изчакайте устройството да завърши синхронизирането.

 

2. Ако устройството ви подкани да въведете паролата си или ви попита дали искате да се доверите на този компютър „Trust This Computer“" изберете „да“.

 

3. Изберете вашето устройство в iTunes и това трябва да ви отведе до панела „Summary“. Оттук можете да виждате и управлявате архивите си, като избирате от iCloud или от вашия компютър. Имайте предвид, че ако искате да архивирате вашите данни за Health and HomeKit, трябва да изберете „Encrypt iPhone backup“.

 

4. Този екран също ще ви покаже от кога е последният ви архив и ви позволява да направите резервно копие ръчно.

 

Изтриване на архиви

 

Ако имате ограничено пространство на хард диска си, може да се наложи да изтриете стари архиви.

 

1. Отидете в менюто на iTunes и изберете „Preferences“.

 

2. От менюто „Preferences“ изберете „Devices“.

 

3. Това меню трябва да ви покаже всички архиви на вашите устройства с опция за изтриване.

 

Архивиране на външен хард диск и преместване на архиви

 

1. Намиране на архивните файлове на Mac

Кликнете върху бутона за търсене на Spotlight или натиснете Command - Shift - G с отворен прозорец Finder и копирайте вътре следния текст: ~/Library/Application Support/MobileSync/Backup/

Това ще ви отведе до папката, в която се съхраняват архивите ви.

 

2. Намиране на архивните файлове на Windows (важи за версии 7 до 10)

Отворете лентата за търсене и въведете Users(username)AppDataRoamingApple ComputerMobileSyncBackup. Това ще ви отведе до папката с вашите архиви.

 

3. Копиране и преместване на архивите ви

След като сте открили архивите си, можете да ги копирате на външно устройство и да ги изтриете от компютъра си. Apple съветва потребителите да копират цялата папка, ако искат да запазят данните, без да има вероятност тя да се повреди, затова направете копие на папката и я преместете на външния хард диск или някоя друга онлайн услуга.

 

Вижте какво да направим, ако iPhone не се зарежда