Лесно може да загубим важни за нас текстови съобщения, ако не сме ги архивирали преди това.

 

Архивирането на вашите текстови съобщения от Android телефона ви в Gmail профила ви е толкова лесна задача, че няма причина да не се възползвате от този трик или да търсите друг метод за създаване на резервно копие на вашите SMS съобщения.

 

Всичко, от което ще имате нужда е вашият Android телефон, безплатното приложение SMS Backup+, което може да инсталирате от Google Play Store и Gmail акаунт.

Стъпка 1:

Приложението SMS Backup+ изисква IMAP достъп до Gmail акаунта ви, за да функионира. Влезте в Gmail акаунта си и отидете до Settings –> Forwarding and POP/IMAP. Маркирайте Enable IMAP. Превъртете надолу и кликнете върху „Save Changes“. Това е единствената конфигурация която трябва да се направи в Gmail профила ви.

Стъпка 2:

Изтеглете и инсталирайте приложението SMS Backup+ от Google Play Store. Стартирайте приложението и го свържете с Gmail профила си. Натиснете „Connect“ и инструмента за избор на профил на вашия Android телефон ще се стартира и ще бъдете подканени да изберете Gmail акаунт, който искате да използвате за създаване на резервно копие на вашите съобщения. Изберете профила си и осигурете исканите разрешения. Натиснете „Backup”. Процесът ще отнеме от няколко минути до половин час в зависимост от това колко съобщения имате.

Стъпка 3:

Включете автоматичното архивиране, за да сте сигурни че не сте пропуснали някое съобщение да го архивирате. От основния екран, натиснете „Auto Backup“ и след това натиснете върху „Auto backup settings”, за да настроите честотата. След като настроите желаните параметри за автоматичното архивиране, се върнете към основния екран и отидете в „Advanced Settings“. Тук можете да промените настройките за архивиране, възстановяване и уведомленията.

 

Вижте каква е разликата между понятията облачно съхранение и облачно архивиране