Официалната премиера на новата операционна система на Google - Android 8.0 е планирана за след около месец, но преди това има начин Oreo да бъде тестван на някои модели смартфони. Съвсем логично става дума за устройствата на Google от сериите Nexus и Pixel.

 

Android O Beta e наличен за Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Pixel, Pixel XL и Pixel C

 

Предварителната Android Beta версия може да бъде инсталирана на 6 различни смартфон -  Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Pixel, Pixel XL и Pixel C. Ако използвате един от тях, вариантите за тест на Android O са два – или да влезнете чрез Google акаунта си в Google.com/Android/Beta и да заявите желанието си за тест, като до 24 часа то ще бъде одобрено, или да си инсталирате Android O ръчно, сваляйки го от Developer.Android.com . Във втория случай обаче няма получите автоматична актуализация безжично и отново ще ви се наложи да посетите страницата на Android Beta Program.

 

Picture-in-Picture е една от новите функции на Android 8.0.0

 

За да сте сигурни, че вече тествате Beta версията на Android O, можете да влезнете в настройките на телефона си, там да изберете „Информация” и после „Номер на Версията”. Номерът на Android O трябва да започва с буквите OPP.

 

Update на Google Nexus 6P до Android 8.0.0

 

Целта на предварителните Бета тестове на Android 8.0 е Google да получат максимално обективни отзиви преди да стартират масовият ъпдейт към новата си операционна система. По същата причина Android O като не финална версия е възможно да има различни грешки и бъгове.

 

Функцията Notification dots е част от новият Android O

 

Ако такива се появят, това не трябва да ви притеснява – винаги можете да върнете смартфона си към последната официална версия. За целта трябва отново да посетите страницата на Google Android Beta и да изберете „Отписване на устройство”. Само един съвет - задължително правете резервно копие на данните си, защото при отписване те ще бъдат изтрити.

 

Вижте още: Ето кои са Най-големите Трафиканти на Apple iPhone в Китай