Разнообразната колекция от съдържание от мобилни приложения и игри е само една от многото причини да искате да си купите смартфон с Android. Както всяко едно друго приложение Google Play също е обект на постоянни ъпдейти, които подобряват работата му и предлагат много нови функции. По този начин компаниятa може бързо и лесно да отстрани редица проблеми възникнали в работата на смартфоните. 

 

Oбикновено компанията ъпдейтва Google Play автоматично, но поради една или друга причина може да не получите ъпдейта. В този случай е необходимо сами да се погрижите, че използвате най-актуалната версия на Google Play. Ето и как да използвате менюто, за да актуализирате приложението и да получите последнитe функции и пачове за сигурност, според MakeUseOf:

 

1. Отворете Google Play приложението от началния екран на смартфона.

2. Кликнете върху иконата за достъп до менюто в горния ляв ъгъл.

3. Скролнете до раздела "Settings" и кликнете върху него, за да го отворите. 

4. Потърсете в менюто информация за версията на Play Store, която използвате. 

5. Изберете "Play Store Version".

 

 

В този случай има две възможности, като първата от тях включва показването на уведомление, което ви информира, че използвате последната версия на приложението Google Play. Aко не е така ще се наложи да изчакате, докато се изтегли актуализацията на устройството ви След това отново ще видите уведомление, с което сте информирани, че работите с последната версия на мобилното приложение, което предлага достъп до най-разнообразната колекция от съдържание за смартфони.

 

 

Oще от Digital: Три полезни съвета за Google Play, които е добре да знаем