Новата операционна система се очаква с нетърпение от потребителите. Oфициалната премиера e насрочена за 5 октомври. Това означава, че до края на следващия месеци милиони потребителите ще могат да изпробват подобренията в Windows 11. Tестовите версии на софтуера са налични за членовете на Insider Preview програмата, които постоянно разкриват нови детайли за новостите, които ни очакват.

Microsoft вече са готови с финалната актуализация на Windows 10, която е достъпна в Preview канала. Самият файл е с номер 22000.194 и представлява почти идентична версия с публичният клиент на Windows 11, който ще се разпространява от 5 октомври. Това означава, че вече е възможност да инсталирате операционната система без да чакате до официалния ъпдейт.

Изтеглянето на ISO файла от Beta и Dev каналите изисква да бъдете част от Insider Preview програмата. Присъединяването изисква да отворите "Windows 10 PC> Update & Security> Windows Insider Program".

 

 

След това кликнете на Get Started бутона и свържете своя Microsoft акаунт, с който използвате Windows 10. Нов прозорец ще ви подкани да изберете активен канал, където трябва да маркирате Release Preview Channel и да потвърдите.

 

 

Рестартирайте своето устройство, отворете менюто с настройки и изберете "Settings>Update & Security". На екрана ще видите нов банер с Windows 11 ъпдейта. Изберете Download и Install опциите, за да изтеглите файловете и следвайте инструкциите за завършване на инсталацията.

Последната стъпка след като сте инсталирали Windows 11 e отново да отворите "Settings> Update & Security" и този път да изберете "Stop Getting Updates". Така ще спредете бъдещи ъпдейти и ще продължите да използвате "почти" финалната версия на Windows 11.

 

Още от Digtial: Половината потребители на Windows 10 обмислят да ъпдейтнат към Windows 11