За съжаление, всички сме били подлагани на фишинг атаки, но ако знаем как да се пазим от подобен род измами не е толкова страшно. Но хакерите стават все по-изобретателни и нещата могат лесно да излязат извън контрол. А след като се регистрирате на грешен уебсайт, вашата парола и данни отиват в ръцете на кибер престъпниците.

С Advanced Protection на Google можете да се предпазите от хакерски атаки. От androidpit показват как да го направим.

За да защити вашия Google акаунт от фишинг, компанията ви предлага Advanced Protection. Ако сте се регистрирали за тази услуга, ще трябва да въведете активиращ защитен ключ в допълнение към паролата си, когато искате да се логнете.

Различните защитни ключове на Google

Потвърждението в две стъпки е най-безопасното. С използването на защитни ключове, Google иска да отиде една крачка напред. Вместо парола и SMS код, акаунтът ви вече може да бъде защитен и с два защитни ключа. Единият (главен ключ) е Wi-Fi ключът, а другият (резервен ключ), можете да закупите.

Компанията ви дава възможност да получите своя защитен ключ по три различни начина. В допълнение към използването на "титанов ключ", който можете да получите директно от Google Store, имате и две други опции. Първата е да получите ключа от лицензиран търговец.

Вторият вариант е да използвате интегриран в смартфона защитен ключ.

Ако сте решили да използвате защитен ключ добре е да знаете, че освен някои предимства, метода има и някои недостатъци.

Явният плюс е, че акаунтът и данните ви са защитени от фишинг атаки. Тъй като дори и веднъж да сте въвели данните за вход, хакерите нямат необходимия ключ. Вашият акаунт ще остане блокиран. Това важи и между другото в случай, че се направи опит за достъп до паролите ви чрез възстановяване на акаунта.

Така по време на процеса на възстановяване се предприемат стъпки за вашата собствена идентификация.

Следователно вашият акаунт е оптимално защитен. Но това също означава, че ако загубите ключа си, вече няма да имате достъп до акаунта си.

Много приложения изискват разрешение за достъп до определени данни в профила ви в Google. Те също могат да бъдат изловени от хакери. С Extended Security, Google позволява достъп до вашите данни само на определени приложения. Освен това Google ограничава използването на Google services до браузърите Firefox и Chrome.

Как да активирате защитния ключ на вашия iPhone

От тази година всички потребители на Apple могат да интегрират своя защитен ключ в своите iPhone-и.

Но това е възможно само, ако вашият iPhone поддържа iOS 10.0+ и използвате ключ за потвърждение с Bluetooth. Свързването на ключа чрез NFC или USB не работи с iPhone (или iPad).

След като изяснихме това, продължете по тези стъпки:

1. Изтеглете приложението Google Smart Lock и го отворете.

2. Кликнете върху „Register“. Ще бъдете преведени през нужните стъпки, изпълнете ги.

3. За свързването на устройството трябва само да следвате инструкциите.

4. След като сдвояването приключи, можете също да влезете във вашия Google Account. Ако имате проблеми със стъпка 2, първо изберете акаунта, който искате да използвате с ключа. Тук можете да поискате влизане чрез парола.

Как да активирате защитния ключ на вашия Android телефон

С тези кратки стъпки ще постигнете целта си:

1. Отидете до g.co/advancedprotection.

2. Активирайте ключа си тук и се регистрирайте за Advanced Protection Program.

 

 

Вижте най-опасните интернет измами на всички времена