Google искат да превърнат Gmail в удобно приложения за комуникация, която не е ограничена единствено до имейлите. Компанията вече е готова с нова функционалност, която определено ще допадне на най-активните потребители. От Google искат да ни позволят да провеждаме още по-бързо и лесно чатове от интерфейса на Gmail.

Потребителите могат да активират и тестват новата функция от настройките на приложението. След като го направите ще създадете отделна чат стая, в която да продължите разговора със своя събеседник, чрез имейл адреса. Предвидена е възможност за групови чатове по подобие на водещите приложения за комуникация като WhatsApp и Telegram.

Tук е момента да отбележим, че функцията за чат  в Gmail от смартфоните е кръстена с името Google Chat. За да проверите дали е налична за вашето устройство изберете иконата с три черти в горния ляв ъгъл и скролнете до менюто с настройки. Изберете предпочитан имейл адрес и поставете отметка в "Chat (preview)" полето в раздела General, съобщава GizChina.

 

 

След като активирате функцията ще се рестартира приложeeнието, което ще въведе няколко промени в интерфейса. Така например в долната част на Gmail ще забележите наличието на още няколко икони за навигация. Включването на режима без чат ще показва "Mail" и "Meet" икони, които вероятно са ви добре познати.

Интеграцията на Google Chat ще увеличи допълнително техния брой, тъй като вече ще виждаме “Mail”, “Chat”, “Rooms” и “Meet”. Новите два символа са свързани с ча функцията и позволяват да поканите други хора да се присъединят към разговора.

В заключение ще отбележим, че използването на Google Chat изисква ъпдейт към последната версия на Gmail за Android.

 

 

Oще от Digital: Как да намерите вашите Google контакти в Gmail