Вижте още: 5 полезни трика, които ще удължат живота на батерията на Android смартфон (Видео)

 

Във видео ревютата си Digital.bg ви е показвал различни геймърски лаптопи, монитори, компютри и аксесоари за тях. Като цяло геймърите са нещо, без което компютърният свят не би бил това, което е в момента.

По тази причина, в това видео ще се погрижим за тях ще им покажем едно скрито меню на всеки Windows компютър, което със сигурност ще направи живота и по-конкретно играта им още по-лесна и приятна.

 

 

Функционалностите на Game bar със сигурност ще ви допаднат. Това е скрита функция на Windows операционната система, която има изключително много възможности. Дори такива, които производителите на специализирани геймърски компютри изтъкват като екстра в устройствата си, а тя всъщност е налична във всеки един компютър, стига разбира се да знаете, как да я активирате. Ще се учудите колко лесно всъщност става това. Единствено натиснете ”Windows/Start” бутона, заедно с буквата “G“, като Game.

 

 

В зависимост от версията на операционната ви система, в менюто, което ще се появи, ще имате различни възможности за персонализация, настройки и хардуерен мониторинг на машината.

Например от тук може да се види в проценти какво е натоварването на CPU, GPU, RAM и VRAM. Може да се види каква ем оментната тактова честота на централният процесор, както и какъв е FPS на картината по време на игра.

От тук могат да се правят и различни хардуерни настройки. Настройки също така могат да се правят на озвучението и на микрофоните, които също са много важни по време на мултиплейър игра. От тук също така се разкрива достъп до Widget менюто и до топ тасковете.

 

 

Геймърите обичат да записват игрите си, за тях в Game bar менюто има опция за видео запис на екрана, която може също така да се активира и посредством бърза команда включваща бутоните “Windows/Start“ + “Alt“ + буквата “R“.

В някои по-модерни компютри има и опция за запис на минало видео. Да речем, че сте направили страхотна атака на PUBG и си казвате „Еххх, да бях записвал видеото...“.

 

 

Ако натиснете комбинацията от бутоните “Windows/Start“ + “Alt“ + буквата “G“, то ще имате видео запис с последните 30 секунди на играта си. За да се възползвате от тази интересна функция обаче, трябва предварително да сте ѝ дали достъп до паметта на компютъра си. Ако сте фенове на онлайн стрийминга, за стартирането му също има бърза команда в Windows. Тя е комбинация между бутоните “Windows/Start“ + “Alt“ + буквата “B“.

 

 

В скритото геймърско меню на Windows има и достъп до Xbox настройки, споделяне и чатове между различни играчи.

 

 

В Digital.bg можете да намерите още бързи команди за Windows и Mac, които ще направят живота ви по-лесен, а работата ви по-бързо свършена. За ваше улеснение, тук долу сме приложили още няколко интересни туториъла.