Apple предложиха доста подобрения в новите версии на своите операционни системи за iPhone и iPad. Собствениците на устройствата разполагат с широк набор от функционалности. Независимо дали искате да се забавлявате, да бъдете креативни или да свършите своята работа може да се доверите на iPhone и iPad.

Потребителите също така могат да използват полезен инструмент с името Sound Recognition, който ще откриете в Accessibility менюто. Както името подсказва това е метод за звуково разпознаване на Apple, който ще ви информира с нотификация в различни ситуации. Така например е възможно да настроите смартфона и таблета да слушат звънеца на вратата.

Ако някой се появи и го натисне веднага ще получите нотификация на IPhone или iPad. Приложенията на функцията са разнообразни, но е важно да знаете, че включването на Sound Recognition ще блокира възможността да използвате Hey Siri командата за достъп до гласовият асистент.

 

 

Разнообразието от звуци, които може да разпознaва Sound Recognition включват още противопожарна аларма, домашни любимци, клаксони на автомобили, теч на вода, плач на бебе и др. Първият път, когато използвате функцията можете бързо да включите и изключите разпознаването на звук, като докоснете съответния бутон в Control Center.

Другият вариант е да докоснете и задържите Sound бутона за достъп до списъка със звуци, които можете да добавите и премахвате в Sound Recognition. В заключение ще отбележим, че трябва да отворите Settings > Accessibility > Sound Recognition за настройка на полезната функционалност от iPhone.

 

Oще от Digital: Kaк да използваме iPhone и iPad като дистанционно управлeние