Google Search е най-бързата търсачка, която обработва милиарди заявки всеки ден. Потребителите разполагат с всички възможни инструменти, за да откриват лесно желаната информация. Заявките могат да се филтрират по различни критерии, като дата, цвят, размер, вид файл и др.

Обикновено са необходими само няколко кликвания, за да намерите нужния резултат в Google Search. Може да не сте се замисляли, но една от функциите, която търсачката досега не предлагаше е Dark Mode. Тъмните режими са неизменна част от приложенията на Google и е странно, че досега функцията не бе интегрирана към Google Search.

Все пак компанията зарадва своите потребители с официален блог пост, в който ги информира, че вече разпространява Dark Mode в търсачката. Някои хора вече имат достъп до нощния режим, който в кратки срокове ще е наличен за всички.

 

 

Aко искате да активирате Dark Mode е необходимо да отворите менюто с настройки и да изберете "Search Settings". След това от раздела "Appearance" ще видите три възможности: "Dark", "Light" и "Device Default". Направете своя избор и кликнете "Save", съобщава Pocket-Lint.

Активирането на тъмния режим ще добави червен фон на началната страница на Google, както и на резултатите от вашите заявки. Google ще ви информират със съобщение, когато Dark Mode е наличен за вашия профил. Отне твърде дълго време на компанията да адаптира функцията за своята търсачка.

Тъмните режими не вредят на очите, но също така допринасят за по-ниската консумация на енергия. При всички положения най-полезното приложение на Dark Mode е вечер, когато няма достатъчно околна светлина. Така Google Search се присъединява към другите популярни приложения на компанията, които поддържат функцията.

 

Oще от Digital: Как да активирате Dark Mode в приложенията на Google