Търсачката на Google е най-лесния и удобен начин да откриваме полезна информация в интернет. В повечето случаи са нужни само няколко кликвания, за да открием каквото искаме онлайн. Google Search е обект на непрестанни актуализации, които допълнително подобряват работата на търсачката.

Желанието на компанията да подобрява непрестанно мобилните версии на Google Search са съпътствани и от различни забавни концепции. 

Добър пример е последният проект на Google, който е свързан със "скриването" на няколко игри в портребителския интерфейс на търсачката. Toзи "Еаster Egg" на компанията е интересен начин да си припомните класически забавления от детството като например Pac-Man, който можете да играете, като въведете в търсачката "Pac-Man Doodle".

Наблюдателни потребители откриха наличието на още няколко специални предложения в търсачката като Flip a Coin, Spinner или Roll A Die. Възможно е дори да играете морски шах с приятели, тъй като Tic-Tac-Toe вече е интегрирана директно в Google Search, съобщава ReviewGeek.

 

 

Google също така са се погрижили да включат пълни версии на Snake, Solitaire и Minesweeper от самата търсачка. Предвиден е режим за кратки сесии с продължителност една минута. Добрата новина е, че игрите са налични както за компютри, така и за мобилни устройства.

Припомняме ви, че с въвеждането на chrome://dino в лентата на браузъра ще стартирате класическата анимация с динозавъра, която обикновено виждаме когато няма интернет. По всичко личи, че Google ще продължат да експериментират с различни начини, с които да забавляват своите потребители, докато търсят информация в търсачката.

 

 

Oще от Digital: Най-полезните команди за по-прецизно търсене в Google Search