Android 10 е последната версия на операционната система, която вече се разпространява до съвместимите устройства на водещите производители. Новата платформа предлага множество атрактивни функционалности и подобрения, но също така включва скрита игра в менюто.

 

Това не е първият път, в който Google изненадват потребителите по такъв начин, а дългогодишна традиция, която води началото си от Android 2.3 Gingerbread. Скритата игра в Android 10 представлява Nonogram логически пъзел и може да се активира на смартфоните с няколко кликвания.

 

Ако вече сте получили ъпдейта и желаете да изпробвате функцията ето как можете да го направите, според GizmoChina.

 

 

1. Oтворете менюто с настройки на смартфон, който работи с Android 10.

2. Скролнете и кликнете върху секцията "Аbout Phone".

3. Натиснете "Аndroid Version", което ще стартира изскачащ прозорец.

4. Необходимо е да кликнете няколко пъти върху надписа Android 10, който виждате.

5. Следващата стъпка е да кликнете два пъту върху цифрата "1" в логото на Android 10.

6. След като завъртите иконата "1" ще може да я местите на различни места върху екрана.

7. Поставете я до буквата "О" по такъв начин, че да се превърне в "Q", като единицата представлява допълнителния символ в дясната част.

8. Изберете "Аndroid" логото, което ще стартира играта.

 

 

Ако сте изпълнили всички гореизброени стъпки не ви остава нищо друго освен да продължите да се забавлявате с играта. Важно е да отбележим, че първоначално функцията е достъпна за устройствата с бранда Google Pixel. Въпреки това Google постоянно предоставят ъпдейти, които разширяват броя на смартфоните, работещи с Android 10 и имат достъп до скритата игра. Едва ли ще е необходимо да чакате твърде дълго преди да тествате "Nonogram" пъзела на собственото си устройство с платформата.

 

Oще от Digital: 9 нови функции в Android 10, които може би не знаете