Google вече представиха стабилна версия на браузъра Chrome 90, която въвежда HTTPS по подразбиране за уеб сайтовете. Поддръжката за AV1 ще позволи видео разговори с добро качество дори при 30kbps, както и опцията за добавяте потребители към маркиран текст. Google Chrome 90 включва и функция, която позволява да следим цените на артикули в множество страници, за да изберем най-добрата оферта.

Компанията се опитва максимално да улесни процеса и да стимулира потребителите да извършват повече покупки, когато са в движение от смартфоните. Мобилната версия на Google Chrome не предлага подобен инструмент и хората, които активно пазаруват онлайн ще оценят интеграцията. Актуализацията вече е налична за ограничен брой потребители.

 

 

Можете да проверите дали вашето устройство има достъп до функцията oт менюто на браузъра. Кликнете върху иконата с три точки в горния десен ъгъл, за да видите наличните настройки. Трябва да виждате "Track Prices" oпцията в допълнителното меню. Ако функцията не е достъпна може да я активирате самостоятелно, като използвате "chrome://flags#enable-tab-grid-layout" командата в URL лентата.

 

 

Изберете "Enabled Price Notifications" от панела, който ще видите, за да активирате функцията за следене на цените. Трябва да проверите, дори и след рестарт дали можете да използвате този инструмент или да го активирате отново по същия начин. Google все още провеждат тестове, но едва ли ще отнеме много време преди нотификациите за промяна в цените да са свободно достъпни за всички.

 

 

 

Още от Digital: Нова функция в Google Chrome ще ни помага при случайно затворени табове