Google вече актуализираха повечето си приложения към набиращите все по-голяма популярност Dark Mode режими. Последните заглавия, които получават този ъпдейт са Google Docs, Sheets и Slides. Възможността да променяте цветната и тъмната тема в интерфейсите им е много полезна, особено когато сте в движение. 

Активирането на Dark Mode например е подходящо вечер, когато няма достатъчно светлина, докато светлите теми ще ви позволяват да виждате по-добре съдържанието навън през деня. Предпочитанията на потребителите са различни като интеграцията на "Dark Mode" в офис приложенията е добра идея, тъй като ще позволи на всеки да избере желаната цветова тема.

Ако имате устройство с Android 10 е доста вероятно дори да не ви се налага сами да активирате "Dark Mode". Функцията обръща внимание на системната настройка на смартфоните, което означава, че ще активира тъмния или светлия режим на Google Docs, Sheets и Slides, в зависимост от вече направения от вас избор, съобщава AndroidHeadlines.

 

 

В случай, че не сте избрали тъмната тема ще трябва да стартирате "Dark Mode" ръчно на всяко едно от мобилните приложения. Добре е да знаете, че ще трябва да актуализирате Docs, Sheets и Slides към последната налична версия в Google Play.  

За да проверите натиснете продължително иконата на приложението и от падащото меню скролнете до дъното. Кликнете "Advanced" и в секцията "App Details" ще видите актуалната версия. Изберете иконата с три точни в горния ляв ъгъл на лентата за търсене в интерфейса на Docs, Sheets и Slides. 

Скролнете и изберете "Settings" раздела, като първата опция от менюто ще бъде "Theme", която предоставя три възможности: Default, Light или Dark. Изберете желаната тема и повторете процеса и при другите две приложения. Абсолютно по същия начин може да върнете светлата тема, когато смятате, че е необходимо.

Google са разработили и функция, с която да виждате документи и презентации в "Light" режим, дори ако системната настройка е тъмната тема. 

 

 

 

 

Още от Digital: Google Docs, Sheets и Slides вече показват дали даден файл е запазен локално или онлайн