Приложението Google Keyboard за Android вече има ново име: Gboard. Половин година след му за iOS, клавиатурата Gboard на Google вече е налична и за Android Една от най-добрите нови функции в Gboard е добавената възможност за търсене в мрежата през Google Search. Така например вече може да ползвате популярната търсачка директно чрез натискане върху логото на Google и след това да споделите резултатите – нещо много полезно, ако имате нужда от допълнителна информация докато си чатите с някой приятел, например.

 

Благодарение на How To Geek можем да разберем как да включим функцията Google Search в приложението Gboard за Android. Ако по някаква причина решите да деактивирате функцията, винаги може да го направите, като плъзнете копчето до “Show ‘G’ Button” на „off“.

 

Преди да започнете да изпълнявате стъпките описани по-долу, се уверете че работите с приложението Gboard. Ако не сте актуализирали приложението си Google Keyboard, направете го, за да може да се ползвате от новата функция.

 

1. Отидете в настройките на приложението Gboard и от там изберете менюто “Search”.

 

2. В това меню има две опции, вие се нуждаете от втората “Show ‘G’ Button”. Плъзнете копчето на „on“.

 

3. От сега нататък, когато стартирате интерфейс, където търсенето има смисъл (например браузъра Chrome), новият бутон ще се появи в ляво на клавиатурата. Ако го натиснете ще се отвори поле за търсене в самата клавиатура. Трябва само да въведете вашата заявка.

 

4. Когато се появят резултатите от вашето търсене, ще видите бутон „Share”. С него може да ги споделите заедно с линк към съответната информация.

 

5. Освен бутона „Share” ще видите и линкове към допълнителна информация свързана с вашето търсене.

 

Вижте 6 неща, които не e добре да правите с първия си Android смартфон