Google работят от доста време, за да подобрят максимално възможностите на своята RCS платформа за изпращане на съобщения. Компанията вярва, че тази иновация представлява бъдещето на комуникацията от смартфоните и работи усилено, за да я направи достъпна за всички потребители. Ако сте нетърпеливи е добре да знаете, че вече можете сами да изпробвате RCS функцията на устройство с Аndroid.

 

За да го направите е необходимо да разполагате с инсталирани версии на мобилните приложения Google Messages и Activity Launcher. След като го направите ще трябва да отделите между 3-5 минути, за да довършите целия процес. Ето и какви стъпки да следвате, за да активирате функцията на своя смартфон, според AndroidPolice:


 

1. Изключете наличните Wi-Fi връзки, тъй като могат да повлияят на целия процес.

2. Стартирайте Activity Launcher приложението, което можете да изтеглите безплатно от Google Play,

3. Кликнете върху падащото меню в горната част на екрана и изберете опцията "All Activities".

 

 

4. Скролнете докато не видите "Messages" раздела и кликнете върху него.

5. Открийте рaздела "Set RCS Flags" в менюто и го отворете.

 

 

6. Следващата стъпка е да стартирате "ACS Url" и да кликнете върху опцията с името "https://rcs-acs-prod-us.sandbox.google.com".

7. От падащото меню до опцията "OTP Pattern" изберете настройката "YoursMessengersverificationscodesissG-(d{6})."

8. Oдобрете промените с избора на "Аpply" в долната част на списъка.

9. Спрете ръчно Messages приложението. Това може да стане от "Settings -> Apps -> All apps -> Messages -> Force stop".

 

 

10. Стартирайте отново приложението и вече трябва да видите допълнителен банер в долната част на екрана. В него ще е изписан текста "New! See when friends are typing".

11. Изберете "Upgrade Now" функцията, за да финализирате целия процес, който ще настрои RCS функциите на смартфона.

 

 

Добре е да знаете, че за верификацията на телефонния номер може да се наложи да получите SMS съобщение. Ако не го получите бързо затворете Messages съобщението и го стартирате отново. В случай, че не виждате съобщението може да го стартирате последователно с отварянето на "Messages> Settings>Chat features> Any warning on the top of this screen." Засега това е единствения вариант да използвате функцията преди Google да я активират за всички смартфони с Android.

 

Oще от Digital: Google тестват филтри с добавена реалност в приложението Messages