Новата платформа на Google предлага редица подобрения като една от характеристиките, която привлича най-голямо внимание се казва Flex Storage. Благодарение на нея потребителите могат да използват microSD карта като вътрешна памет на смартфоните и таблетите, което определено е доста полезно. По този начин не е необходимо да се притеснявате колко вградена памет има вашето устройство с Android 6.0 OS, тъй като лесно имате възможността да я увеличите, предаде PocketLint.

 

Първото, което трябва да знаете, че е необходимо да форматирате microSD картата, което ще изтрие цялата информация, която съхранявате в нея, а също, че сложите ли я в устройството няма да може да я махате и да я използвате на друго място, за да функционира правилно Flex Storage. Aко това не представлява проблем можете да активирате опцията е да отворите Setiings менюто и да кликнете върху раздела „Storage Аnd USB Area”.

 

Следващата стъпка е да изберете microSD Card, където ще видите опцията „Format As Internal”, което ще стартира процеса на нейното форматиране. По този начин вече можете да преместите снимките, клипове и дори някои приложения от вградената памет на своето устройство в самата карта. В заключение ще отбележим, че невъзможността да я махнете от смартфона или таблета означава, че тя трябва да има максимално голям капацитет преди да я форматирате и започнете да използвaте Flex Storage.

 

Вижте как да настроим смартфон с Android 6.0 OS да показва процентите на батерията