Уеб версията на най-популярната видео платформа от няколко месеца предлага възможността да превключваме между светла и тъмна тема. Много потребители биха искали да използват Dark Mode режима и на своите смартфони с Android и iOS. Oт Google допълниха, че това е най-желаното подобрение в мобилните приложения на YouTube и скоро тази функция ще е достъпна за всички потребители. Компанията вече разпространява ъпдейт за iOS, който включва Dark Mode режима и до "седмици" ще актуализира приложението си за Android.

 

 

Както името подсказва Dark Mode заменя белия фон в YouTube с по-тъмна тема в черен цвят, която не дразни толкова очите и е подходяща за използване, когато гледате клипове вечер. Активирането на тази интересна функционалност отнема само няколко секунди, информира AndroidAuthority. Първата стъпка е да кликнете върху иконата с името на вашия акаунт в горния десен ъгъл и да изберете "Settings". Скролнете в менюто, докато не откриете новата секция "Dark Mode". Aктивирането на функцията автоматично ще промени основната тема на YouTube.

 

 

Другите водещи предимства на "Dark Mode" са свързани с това, че позволява да се фокусирате изцяло върху съдържанието, което гледате. В същото време използването на по-тъмна тема в черен цвят се отразява благоприятно на батерията и ще ви осигури повече време за гледане от смартфона с едно зареждане. Интеграцията на тази функция в YouTube ще нареди видео платформата до много други популярни услуги, които вече предлагат възможност да използваме подобен режим като Twitter, Reddit, Pocket Casts, Feedly и др.

 

 

Ето как да гледате YouTube клипове във фонов режим на смартфон с Android и iOS