Собствениците на iPhone и iPad най-накрая имат възможността да използват функцията Messages in iCloud, която вече се разпространява с iOS 11.4. Дори и след инсталация на ъпдейта е необходимо сами да я активирате от менюто с настройките. Messages in iCloud е полезен инструмент особено за хората, които комуникират активно и позволява дадено съобщение да се показа на всичките ви устройства. Това означава също, че ако изтриете имейл на iPhone ще го премахнете и от вашия iPad.

 

Разполагате и с възможността да виждате стари чатове и съобщения на новите си устройства, тъй като се синхронизират през iCloud. Предимствата на функцията представляват концепцията на Apple за модерния имейл. Имайте предвид, че използването на Messages in iCloud е безплатно и единствено трябва да имате профил в облачната услуга на компанията. Ето какви стъпки да следвате, за да активирате функцията на своето устройство, информира 9to5mac.

 

 

1. Инсталирайте iOS 11.4 на своя iPhone или iPad.

2. Aктивирайте двуфакторната автентикация.

3.Отворете меню Settings. 

4. Въведете потребителското си име или изберете Sign in to iCloud.

5. Уверете се, че сте сложили отметка на Messages функцията.

 

 

След като активирате функцията е необходимо да сте много внимателни, тъй като изтриването на съобщение ще го премахне от всичките ви устройства. Аpple ще предупреждават със съобщение на началния екран преди да се съгласите да го направите. Messages in iCloud може да се използва още на смарт часовниците Apple Watch, компютрите с macOS и версиите на iPod, които са получили ъпдейт към iOS 11.4. 

 

 

Oще от Digital: Аpple планира да обедини приложенията за iOS и macOS в един общ онлайн магазин през 2018г.