Самолетите са най-предпочитания начин за транспорт, особено когато става дума за големи разстояния. Вероятно на всеки от нас му се е случвало да бъде отменен полета му или да изчаква часове на летището, за да се прикачи на друг самолет. Плановете на милиони хора се променят заради подобни проблеми всяка година. Основните причини за това са забавяне и отмяна на полет или свръх резервации. Много от тези хора дори не допускат, че разполагат с възможността да поискат финансова компенсация от съответната компания.

 

Ако изпаднете в подобна ситуация ще забележите, че комуникацията с тях може да бъде твърде бавна и сложна, въпреки популярността на технологиите. Крайният резултат е, че всяка година милиарди долари обезщетение за потребителите остават в ръцете на авиокомпаниите и не достигат до своя законен получател, предаде DigitalTrends. Вероятно не знаете, но този вид задължение на компаниите е включено предварително в цената на билета. 

  

След като не ви изплатят компенсацията при отмяна или забавяне на полети те се облагодетелстват за наша сметка. Софтуерни инженери създадоха чат бот с името ClaimCompass с идеята да автоматизират и улеснят значително този процес. По този начин всеки от нас ще има възможността бързо да потърси правата си, ако възникне неочакван проблем с предстоящия полет. В заключение ще отбележим, че се очаква над 7 млрд. души да пътуват със самолет в следващите 18 месеца.  
  
 
Вижте кои са най-добрите Android приложения за следене на полети