Oфициалната премиера на Windows 10 стана факт през лятото на 2015г. и сега почти пет години по-късно вече се използва от над 1 млрд. потребители.

Мicrosoft искаха да направят постижение по-рано, но се нуждаеха от повече време да преминат тази психологическа граница. В момента Windows 10 се дистрибутира на 111 различни езика в повече от 190 държави по цял свят.

Стратегията на компанията е свързана с разпространението на два големи софтуерни ъпдейта през първото и последното тримесечие за съответната календарна година.

Първата актуализация за 2020г., обаче е възможно да се забави заради пандемията от коронавирус.

 

 

Обществените реакции към Windows 10 продължават да бъдат противоречиви, което се дължи предимно на агресивния начин, по който Microsoft ъпдейтват съвместимите устройства.

Почти всяка актуализация предизвика множество технически проблеми, което допълнително предизвика неодобрението на потребителите. В началото на годината бе спряна и поддръжката за Windows 7, която дълго време бе най-популярната версия на операционната система в световен мащаб.

Задавали ли сте си въпроса как би изглеждал потребителския интерфейс на платформата, която ще наследи Windows 10.

 

 

Вече имаме предполагаем отговор, съобщава BetaNews. Концепцията е дело на артист с името Камер Каан Авдан, който в миналото многократно е разработвал подобни визуални проекти.

В конкретният случай са му необходими 35 дни да успее да създаде всички необходими материали, за да покаже своята идея за дизайна на Windows 20.

Неговата визия включва използването на по-атрактивни икони, лента за задачите с повече опции за персонализация. Така потребителите биха могли да центрират иконите на приложенията или да премахнат Start бутона, ако не желаят да го използват и др.

 

 

Актуализираният дизайн обхваща още File Explorer, където ще можем по-лесно да отваряме и зареждаме по няколко прозореца с файлове. Windows 20 ще включва по-добра поддръжка за сензорни екрани на таблети и лаптопи, променено меню с настройки и "Action Center".

Любопитен детайл е предложението на Камер Каан Авдан за "Dark" и "Darker Mode" режими, предлагащи различни нюанси на черното в концепцията за нова операционна система на Microsoft. Динамичните уолпейпъри и усъвършенстваната търсачка са другите важни елементи от концепцията за Windows 20.

Определено можем да кажем, че някои от идеите са доста атрактивни и ще се харесат на повече хора.

 

 

Oще от Digital: Как да проверим коя версия на Windows използваме