Moдерните смартфони имат все по-добри дисплеи и камери, които превръщат гледането на мултимедия в максимално лесна и удобна задача. Въпреки иновациите все още могат да възникнат много проблеми при възпроизвеждането на клипове с 4K резолюция. Това се държи на липсата на хардуерна поддръжка и на недостатъци с някои драйвъри, които налагат да свързвате устройството си с външен дисплей, за да видите пълния блясък на дадено видео.

 

Истината е, че може да си спестите тази ситуация.От AndroidHeadlines ни информират за двата най-лесни начина да гледаме 4K видео с максимална резолюция от смартфона. Ето и как да се възползвате от съветите им и да използвате пълния потенциал на дисплея с висока резолюция на смартфона. Първата стъпка е да дръпнете конкретен видео плейър. 

 

1. Едно от най-добрите решения е т.нар. "5KPlayer", който предлага съчетание между безплатен HD плейър, АirPlay стрийминг устройство, музикален плейър и софтуер за изтегляне на видео. Ако го дръпнете ще можете да гледате видео с 4K/5K резолюция и да слушате онлайн радио с впечатляващо качество на звука. Въпросната програма поддържа MP3, APE, AAC, FLAC формати и предлага опция за изтегляне на Dailymotion, Vimeo и YouTube клипове.

2. Как да конвертирате клипв в 4К формат и да го стартирате на смартфона без това да предизика забавяне на картината е проблем, с който се сблъскват много хора. Най-ефективното решение е използването на WinX HD Video Converted Deluxe, който ще свърши тази работа за вас. Програмата е оптимизирана за водещите платорми и има лесен за използване интерфейс. Можете не само да гледате, но също да компресирате и конвертирате различни видео файлове с висока резолюция.

 

Вижте как да проследим местоположението на мобилен телефон от устройство с Android