Аpple вече разпространяват ъпдейтите към новите версии на операционните си системи за смартфони и таблети, които предлагат разнообразие от подобрения. Една от интересните иновации в iOS 14 и iPad OS 14 e по-бърз метод за скролване между активните начални екрани на устройствата. Тази функция е почти толкова интуитивна както плейъра на видео клип, когато плъзвате слайдъра, за да превъртите напред. 

За да активирате полезната функция е необходимо да направите няколко последователи кликвания в менюто на iOS 14 и iPad OS 14. Първата стъпка е да отворите началния екран и да обърнете внимание на иконата с точките в долния десен ъгъл. Точно над Dock лентата с приложения виждате списък с активираните Home Screen страници, между които превключвате с плъзгане на пръста на дисплея.  

 

 

Трябва да натиснете тъчскрийна с еди пръст и да задържите, докато не се появи нова индикация около слайдъра, която маркира точките. Следващата стъпка е да плъзнете пръста си в ляво или дясно, без да го повдигате от екрана. Колкото по-бързо правите това движение, толкова по-бързо ще преминавате между различните екрани.  

 

 

Функцията е много полезна и обещава да ви спести ценно време, ако често работите с голям брой отворени приложения. Актуализацията към iOS 14 предлага достъп до App Library, което представлява нова секция за управление на инсталираните приложения Ако добавим и уиджетите на началния екран имате много повече възможности за персонализация в iOS 14 и iPad OS 14.

 

Oще от Digital: 4 начина да подобрите гейминга на iPhone или iPad