Случвало ли ви се е приятел да провери своя Facebook и профила му да остане отворен след като си тръгне? Това осигурява достъп до цялата информация в неговия акаунт, което може да създаде проблеми, ако попадне в чужди ръце. Разбира се винаги можете да излезете от профила на вашия близък и да се логнете в своя Facebook.

 

Не е нужно да го правите всеки път или, когато споделяте компютър с друг човек, тъй като има много по-лесен начин как да управлявате акаунтите. Oт MakeUseOf ни информират, че социалната мрежа предлага полезна за тези ситуации функция, която може да се активира само с няколко кликвания в менюто с настройки. Ето как да го направите:

 

1. Aко има няколко отворен дру акаунта в браузъра, след като се логнете ще видите "Account Switcher" бутон, разположен до потребителското ви име.

2. Кликнeте върху него и от прозореца, който се отвори изберете опцията "Аdd Account".

 

 

3. Въведете името и паролата си и изберете "Log In". Избирането на "Remember Password" ще премахне необходимостта да изписвате паролата си при всяко влизане.

4. След като го направите и изберете отново "Account Switcher" бутона ще видите всички отворени профили. Активния акаунт има зелен кръг в горния десен ъгъл.

 

 

5. Премахването на акаунт става от същия прозорец с избора на сивата "Х" икона в горната част на профилната снимка.

 

Добре е да знаете, че Account Switcher функцията позволява да добавите до десет профила, които да се използват едновременно в браузъра. Засега опцията не е достъпна за смартфоните, тъй като компанията я разглежда като удобенначин всички членове на семейството  да се логват от едно и също устройство. Това е най-лесния начин да използвате няколко акаунта във Facebook на един компютър.

 

Вижте как да създадете запомнящ и красив Facebook дневник