Интернет е необятно пространство, в което наред с хубавите неща може да откриете и много агресивно и злобно съдържание. Ако искате да си починете от омразните коментари и да се наслаждавате на един по-спокоен интернет, информацията на Make Use Of ще ви бъде полезна.

 

Потребителите на Chrome могат да инсталират Soothe, безплатно разширение, което разкрива хомофобски, расистки, сексистки, трансфобски, насилствени и / или сексуално насилствени коментари и публикации.

 

Разработчиците на Soothe казват, че целта им е да „предотвратят онлайн тормоза и да помогнат на потребителите да избягват злонамереното съдържание, докато сърфират в интернет“.

 

За щастие, разширението „хваща“ всичко, което се смята за обидно и работи на всички сайтове. Ако сте уморени да виждате неприятни коментари във Facebook или Twitter, инсталирането на Soothe може да е добър начин да се отървете от някои негативи в живота си.

 

Характеристики на Soothe

1. Актуализация в реално време.

 

2. Съдържанието не се филтрира, докато не се определи контекста, което означава, че няма да пропуснете нищо.

 

3. Ако случайно е пропусната дума / фраза, можете да я маркирате и да уведомите разработчиците на разширението.

 

Колко добре работи Soothe?

Докато концепцията е страхотна, алгоритъмът не винаги е напълно точен, а съдържанието, което лесно може да се приеме за приемливо, понякога се улавя в мрежата на Soothe. За някои хора обаче това може да е цената, която те са склонни да платят, за да избегнат обидното съдържание.

 

Вижте 5 приложения, които гарантират сигурността ни в Интернет