Все повече потребители определят дългия живот на батерията като най-важната характеристика на смартфоните. Google полагат много усилия да подобрят този ключов компонент от работата на Android. Всяка следваща версия на платформата включва нови функции, които удължават времето за работа с едно зареждане. Android Q ще бъде представена през есента и не прави изключение от тази тенденция. Eдно от решенията е интеграцията на системен "Dark Mode" режим, който ще редуцира консумацията на енергия. 

 

Това е комплексен проблем, който зависи от множество фактори, като например колко често смартфоните сканират за налични Wi-Fi мрежи, когато се намират извън обхват. Ако се нуждаете от повече време и няма къде да заредите батерията задължително трябва да спрете тази функционалност от менюто с настройки, предаде PhoneArena. Имайте предвид, че Google следят активността на потребителите, дори ако спрете Wi-Fi и Bluetooth, но все пак този ход ще затрудни значително алгоритмите им.

 

 

За да го направите трябва да отворите "Security>Location>Scanning" oт менюто или да въведете "Improve accuracy" в полето за търсене в настройките. Следващата версия на платформата ще продължи да ограничава подобни сканирания, за да гарантира по-дълъг живот на смартфоните. Android Q допълнително ще редуцира броя на сканирата в мобилните приложения, за да удължи времето с едно зареждане на батерията, което ще ви спести време, да правите сами съответните настройки.

Oще от Digital: Аndroid Q ще подобрява качеството на звука в смартфоните