Google експериментират усилено с нова функционалност с името "Game Dashboard". Това подобрение ще стане част от Android 12 и е предназначено за геймърите. Собствениците на смартфони ще могат да използват допълнителен панел с полезни контролери. Сред тях са индикатор за кадрите в секунда, на геймплея, бутон за запис на екрана и икона за стрийминг в YouTube.

Новият "Dashboard" за игри е част от Android 12 Developer Preview (DP2) версията за разработчиците. Няма да е изненадващо, ако компанията добави още повече контролери и функционалности в този полезен панел. Геймърите ще са доволни от "Game Dashboard", тъй като се очаква да предлага функции, които обикновено са възможни само с външен софтуер.

Следенето на "Frames-Per-Second" показателите е само един пример за новостите в Android 12. Интерактивното табло на "Game Dashboard" предоставя достатъчно пространство за показване на много повече съдържание, като едно от двете основните полета все още е празно. Компанията тества и бутон за бърз достъп "Do Not Disturb" режим.

 

 

Кликването на "YouTube LIve" иконата ще стартира YouTube приложението в прозорец за стартиране на стрийминг. Тази секция също ще претърпи промени преди финалната версия на функцията. Все още ням данни дали Google планира интеграция на други популярни платформи за стрийминг и гейминг.

Можем да сме сигурни, че Google Stadia ще има присъствие в интерфейса на Game Dashboard. Добавянето на специално меню с достъп до най-популярните функции за игри и бързи бутони за стрийминг са практичен ъпдейт, който ще улесни забавлението от смартфоните с Аndroid.

Следващите версии на Android 12 DP за разработчиците ще ни предоставят повече детайли за идеите на Google.

 

Още от Digital: Аndroid 12 ще подобрява мултитаскинга с новата функция App Pairs