Вече ви информирахме какво е 5G и как работи. Само въпрос на време е технологията да стане достъпна за всички потребители. Първите подобни мрежи ще са достъпни в Европа до няколко години. Бързата скорост на работа няма да е единственото предимство на 5G технологията, тъй като тя може да промени и навиците на самите потребители. В случая става въпрос за концепцията "Calm Technology", която е измислена в средата на 90-те години на миналия век от Марк Уайзър и Джон Сийли Браун.

 

Всъщност под това име се крие идеята, че ще живеем в дигитален свят, в който мобилните устройства постоянно ни информират за актуалните неща, но без да изискват нашия фокус или внимание. В момента не е така, тъй като научаването на нови неща трябва да отделим време да разгледаме своите акаунти в Twitter, Facebook и други социални мрежи. Calm Technology предрича, че Calm Technology и в частност 5G мрежите ще са толкова бързи, че на практика мигновено ще разбираме всичко, което ни интересува.

 

Стабилността и високата скорост на 5G връзката ще осигурят максимално бързи възможности за изтегляне на съдържание, както и опция да синхронизираме файловете си между всичките ни джаджи. Усилията на компаниите ще допринесат за навлизането на онлайн услуги, които не изискват никакво действие от нас, за да ни предоставят в реално време данни за нещата, от които се интересуваме. По този начин 5G мрежите ще променят изцяло начина, по който работим със смартфоните и другите си устройства.

 

Вижте пет любопитни факта за 5G мрежите