Facebook разкриха плановете си да представят нов десктоп дизайн още през лятото на миналата година. Тестовете продължиха с пълна сила в следващите месеци и обхванаха ограничен брой от потребители в различни държави. Компанията изглежда вече е готова с финалния дизайн. който вече се разпространява до всички профили по цял свят. Това ознава, че скоро ще можете сами да тествате подобренията, които ще отличават новата версия на Facebook. 

Aктуализираният интерфейс променя позицията на някои икони и бутони с идеята да се улесни откриването на съдържание от по-големите екрани на компютрите. Скоростта на зареждане на страниците е осезаемо по-бърза, като навигацията е още по-лесна благодарение на икони за бърз достъп разположения между менютата по целия екран. Все пак най-интересното подобрение е интеграцията на "Dark Mode" режим.

За да изпробвате новият дизайн на социалната мрежа е необходимо да отворите Facebook.com в предпочитания от вас браузър. След това трябва да кликнете стрелката в горния десен ъгъл и да откриете "Switch To New Facebook" в падащото меню, съобщава BGR.

 

 

След като активирате новия дизайн на Facebook трябва да кликнете върху същата икона със стрелка, която е обърната надолу. Този символ е разположен в горния десен ъгъл на интерфейса. След като поставите курсора на мишката ще се появи надпис "Account". Tрябва да скролнете в това меню, за да откриете секцията "Dark Mode" и да преместите слайдера на позиция "On".

Тъмният режим в десктоп версията на Facebook ускорява зареждането на различните прозорци и плавното превключване между страниците. Оптимизациите на компанията обещават по-ефективен адаптивен дизайн при работа с различни по големина прозорци. Това отчетливо може да се забележи при използване на Snap функцията в Windows 10 или от Windows Manager за iOS.

Взаимствани са някои дизайнерски елементи от мобилното приложение на Facebook, като целта на компанията е да осигури идентичен интерфейс, независимо от устройствата, които използваме. Актуализацията вече е достъпна за някои потребители и в кратки срокове ще можете да изпробвате сами тъмния режим, който е особено подходящ вечер, тъй като не натоварва очите.

 

Oще от Digital: Ето какви са новите видео функции на Facebook, Instagram и WhatsApp