Много скоро всички ние ще можем да се възползваме от предимствата на новия стандарт USB 3.2. Представителите на организацията, която го разработва от USB Implementers Forum (USB-IF) разкриха повече детайли за подобренията, които да очакваме. Новата спецификация увеличава максималната скорост за трансфер на информация до 2GBps. Трябва да отбележим, че тази стойност може да се достигне единствено, чрез пренос на информация с USB Type-C конектор, предаде TomsHardware.

 

Високата скорост данни се постига с добавянето на два пина и проводника към стандартните кабели USB Type-C. За да се възползвате от тази функция трябва да използвате SuperSpeed 10+ USB 10 Gbps сертифициран кабел за смартфони. Обърнете внимание на наличието на SuperSpeed+ лого на опаковката, което е гаранция за качество. Водещите производители могат да продължат да използват сегашните USB Type-C портове в своите продукти и пак да се възползват от пoдобренията в USB 3.2.

 

Едва ли ще видим първите джаджи с USB 3.2 в месеците, оставащи до края на годината. Масовото навлизане на хардуерни устройства на големите компании с новия стандарт ни очаква през 2018г. Увеличението на максималната скорост до 2GBps определено ще бъде възприето положително както от потребителите така и от водещите производители. Официалното име на новия стандарт ще е USB 3.2 и той ще наследи USB 3.1 Gen.

 

Вижте какво можем да направим със смартфон и USB On-The-Go (OTG) кабел