еBay официално сложиха край на продължителното търсене на нов главен изпълнителен директор. Припомняме ви, че търговския гигант оперира без шеф от края на септември 2019г.

Тогава Девин Уениг напусна своя пост и така оваканти позицията. Сега разбираме, че eBay най-накрая са открили подходящи човек за ролята на главен изпълнителен директор и това е Джейми Яноне. Необходимо е самата кандидатура да бъде одобрена от борда на директорите на компанията, където той вече е член.

Ако всичко върви по план новият шеф ще започне да изпълнява работните си задължения от 27 април.

Решението на eBay не е изненадващо, тъй като Джейми Яноне вече е част от борда на директорите и е мениджър с богат външен опит в дигиталната търговия.

Професионалните и лични качества го превръщат в точния човек, който да стартира нова важна страница в историята на eBay и да отговори подобаващо на високите изисквания на инвеститорите на компанията.

Последната длъжност, която Джейми Яноне изпълняваше преди да се съгласи да поеме е Bay бе на главен оперативен директор в еCommerce дивизията на Walmart, съобщава TechCrunch.

 

 

Работата му на тази позиция продължава само няколко месеца. Преди това четири години е бил част от Barnes & Noble, както и шеф на SamsClub.com.

Кариерата на Джейми Яноне също така е свързана с осемгодишен престой в eBay между 2001-2009г., когато е и вицепрезидент на компанията. Назначението му става по време на стагнация в сферата на онлайн търговията, заради разпространението на COVID-19.

Непосредствената задача през новият главен изпълнителен директор на eBay ще бъде да сведе до минимум потенциалните щети върху бизнеса на eBay от световната пандемия.

В официално изявление от компанията потвърдиха за назначението и изразиха увереност, че Джейми Яноне ще им позволи да станат още по-влиятелно име в онлайн търговията. Новият шеф сподели, че ще продължи да разгръща агресивната стратегия за експанзия на eBay и да работи за максимална икономическа полза за акционерите.

Пазарни анализатори коментираха назначението като "позитивно решение" и са доволни, че eBay са решили да изберат добре познато име, което има богат опит в други сходни компании и да му поверят управлението на търговския гигант.

 

Oще от Digital: eBay подкрепя малките и средни предприятия срещу ефектите от пандемията от COVID-19