Шефът на Amazon отново е център на внимание, като този път причината не е развода с негова съпруга и хакнатия му смартфон. Джеф Безос изненадващо е реализирал продажбата на акции на компанията за повече от $4 млрд. Анализаторите все още не знаят причината за тези действия на шефа на Amazon, който е извършил продажбата през последната седмица. Данни на Securities and Exchanges Commission (SEC) разкриват, че само в един ден той се е разделил с акции за повече от $570 млн.

 

Експерти на CNBC твърдят, че разделянето с огромно количество акции в този момент е част от предварително изготвен план за търговия на Amazon. Продажбата се случва няколко седмици, след като публично достояние стана новината, че саудитският принц е хакнал смартфона на шефа на Amazon. Това се е случило през 2018г., като вероятно Джеф Безос е отворил инфектиран видео файл в приложението WhatsApp. След това данните съхранявани в устройството са попаднали в ръцете на саудитския престолонаследник.

 

 

Припомняме ви, че Джеф Безос също така е собственик на Washington Post и компанията Blue Origin. В свое интервю преди две години той сподели, че ще продава акции на Amazon за $1 млрд. на всеки 12 месеца. Тези средства ще бъдат използвани за финансиране на Blue Origin. Настоящата продажба на акции, обаче е на четири пъти по-голяма сума, което се различава от досегашния бизнес модел, който следва Джеф Безос. На този етап Amazon не са коментирали официално какви са мотивите да се разделят с акции за повече от $4 млрд.

 

Oще от Digital: Шефът на Amazon иска да премести бизнеса на всички компании в Космоса, за да спаси Земята