Шефовете на технологични компании продължават да водят сериозна битка за престижната титла за най-богат човек на планетата. Теsla е компания, чиито акции отбелязаха впечатляващ ръст от началото на пандемията досега. Това е причината за сериозно увеличение в благосъстоянието на популярния бранд, което направи Илон Мъск по-богат от Бил Гейтс.

Няколко седмици по-късно шефът на Tesla продължи да печели важни позиции в класацията и в първите дни на новата година ви съобщихме, че Илон Мъск изпревари Джеф Безос и вече е най-богатият човек на планетата. Сега ситуацията се повтаря, но този път собственика на Tesla ще трябва да се задоволи с втората позиция.

Акциите на компанията на борсата отчита спад от 2.4%, което редуцира финансовото благосъстояние на Илон Мъск с $4.6 млрд. в рамките на 24 часа. По този начин Джеф Безос успява да се възползва и отново да се превърне в най-богатия човек на планетата, информира EconomicTimes.

 

 

Създателят на Amazon притежава $191.2 млрд., което е приблизително 955 млн. повече от личния капитал на Илон Мъск. Почти сигурно разликата между двамата ще продължи да бъде минимална през следващите месеци.

Третият най-богат човек е френския магнат Бернар Арно, който притежава $157.9 млрд. Така успява да изпревари други популярни имена от технологичната индустрия, а именно Бил Гейтс и Марк Зукърбърг.

В момента съоснователят на Microsoft притежава $123.9 млрд., а шефа на най-популярната социална мрежа има малко над $100 млрд. Анализаторите очакват Amazon да продължи да регистрира невероятни приходи, докато продължава пандемията.

Само през последното тримесечие на 2020г. продажбите се увеличиха с 44%, достигайки до $125.6 млрд. Няма да е изненадващо, ако Джеф Безос завърши годината като най-богатия човек в света.

 

Още от Digital: Цената на биткойна достигна нов рекорд, след като Tesla купи криптовалута на стойност $1.5 млрд.