Вход

Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук

Регистрация

Въведи кода
12 резултата за java
Oracle
Оracle заведоха ново дело срещу Google заради Java
Оracle заведоха ново дело срещу Google заради Java
Двете технологични компании от години водят продължителни съдебни спорове, които изглежда ще продължат и през 2020г. Oracle повдигнаха нови обвинения срещу своя конкурент пред Върховния съд в САЩ, с които твърдят, че Google са откраднали кода на Java. Всъщност компанията от почти десетилетие предявява подобни претенции към своя конкурент. Тези действия на Google са определени от Oracle като ""ужасен акт на плагиатство", съобщава TheVerge.   Компанията е откраднала разработките на Oracle и след това ги използва в създаването на Android без официално да лицензира езика. Oфициалните изслушвания в съдебната зала ще стартират на 24 март. Сегашното обвинение е поредният епизод от дългогодишния спор между двете компании свързана с интелектуалната собственост на Oracle и използването на Java в Android. Компанията твърди, че Google са копирали кода на Java след неуспех да създадат собствена екосистема.     Припомянме ви, чe Google вече спечелиха в своя полза две решение в съда на по-ниски инстанции. След това Oracle на свой ред спечели обжалванията и на двата казуса. Невъзможността да се стигне до ефективно решение е причината конфликта между Google и Oracle да достигне до Върховния съд. Ако се потвърдят още веднъж аргументите на Google това ще е изключително важна победа за Oracle, която ще им донесе и сериозни финансови компенсации.   Oще от Digital: Google спечелиха делото с Oracle заради използването на Java в Android и няма да платят $9 млрд.
софтуер
Най-популярните езици за програмиране
Най-популярните езици за програмиране
Ако не сте чували за GitHub ще ви кажем, че това е най-популярното място в мрежата, където програмисти от цял свят си споделят код и умения. Някои дори наричат сайта "Facebook за програмисти".   Факт е още че много фирми от Силиконовата долина, изискват от своите кандидатите за работа да включат своя профил в GitHub в резюмето си. Това означава, че GitHub е правилното място, което трябва да посетите ако искате да разберете кой от езиците за програмиране е най-популярния.   Благодарение на Business Insider можем да разберем кои са най-популярните езици за програмиране.   1. JavaScript Това е супер популярен език за програмиране днес, използван главно в уеб приложения. Езикът няма много общо с Java освен името. JavaScript търпи обаче и много критики за това че забавя работата на браузърите, а понякога дори и излага потребителите на уязвимости в сигурността.   2. Java Първоначално разработен през 1991 година като език за програмиране на смарт телевизори, днес Java на Oracle е най-популярният език в света и е от решаващо значение за развитието на Android приложенията и бизнес софтуера.   3. Ruby Този програмен език често е наричан "най-добрият приятел на програмиста" тъй като е много лесен за четене и писане.   4. PHP Според някои, този език за програмиране ‘владее‘ една трета от интернет. WordPress, Facebook, Yahoo са само част от тези, които го използват.   5. Python Този език води началото си от 1989 г., и е обичан от феновете си заради това че е най-лесният език, с който може да започнете да трупате опит и знания. 6. CSS Много от менютата на сайтовете и мобилните приложения са написани с CSS, език е във връзка с JavaScript и HTML.   7. C++ Създаден през 1983 година като заместител на оригиналния програмен език C, днес C ++ е популярният избор на всички добри програмисти по света. Microsoft Windows и Google Chrome са написани на C ++.   8. C# C # е друг вариант на оригиналния език за програмиране C. Разработен е от Microsoft като част от инициативата .NET. Той комбинира принципите от C и C++ в език с общо приложение.   9. C Оригиналният програмен език C е създаден през 1972 година и все още е изключително популярен. Той работи на почти всяка компютърна платформа, правена някога и е супер стабилен и се разбира от програмистите по целия свят.   Вижте още кой език за програмиране си струва да се научи
ICQ за Java
ICQ for Java
ICQ for Java
Windows
Java Runtime Environment
Java Runtime Environment
Windows
Adobe ExtendScript Toolkit
Adobe ExtendScript Toolkit
Windows
Java 2 SDK Standard Edition
Java 2 SDK Standard Edition
Ретро
Как да пуснем Windows 95 от браузъра си
Как да пуснем Windows 95 от браузъра си
Вече лесно можете да стартирате Windows 95 директно през браузъра си, без значение под каква операционна система е компютъра ви.
Windows
Cavaj Java Decompiler
Cavaj Java Decompiler
Windows
JCreator LE
JCreator LE
Java база данни
Java DB
Java DB
Windows
BlueJ
BlueJ
Windows
 Java Runtime Environment (JRE) 6 Update 21
Java Runtime Environment (JRE) 6 Update 21