Japan Display (JDI) официално потвърдиха, че стартирали масовото производство на ново поколение дисплеи, които ще намерят място в бъдещите смартфони на производителите. Самите панели са кръстени с името Full Active LCD и са с големина от 6 инча при QHD резолюция от 2560х1440 пиксела и пропорция на екрана от 18:9. Припомняме ви, че това е интересно съотношение, което за първи път видяхме в LG G6. Специална система на JDI позволява и в долната част почти да няма рамки, както другите три страни.

 

Новите 6-инчови Full Active LCD дисплеи са базирани на второто поколение на технологията Pixel Eyes, гарантираща по-наситени тъмни цветове. Това е важна характеристика, която улеснява работата с дисплея, когато пръстите ни са мокри, информира PhoneArena. Съотношението 18:9 e подходящо за гледане на видео, защото премахва големината на черните рамки в горната и долната част, което гарантира повече пространство за съдържанието.

 

Много е вероятно новите дисплеи на JDI да се използват първо в смартфоните Xperia. Причината е, че Sony e eдна от трите големи компании, които притежават акции в Japan Display. Другите две са Hitachi и Toshiba. Разбира се може да сме сигурни, че JDI ще продават новото поколение Full Active LCD дисплеи и на другите големи производители на смартфони. Очаква се първите устройства с 6" панели на JDI да са достъпни на пазара през следващата година.

 

Вижте как всеки трети смартфон ще има AMOLED дисплей до края на 2017г.